ATPAKAĻ
        MENU
        Pucīgākā kleita manā skapī var tikt uzvilkta arī ikdienā, ja piekombinēju šos tik traki iemīļotos zābakus ♡

        Jā, kapsulas garderobe sastāv no daudziem “pamata” apģērbiem, kas ir viegli kombinējami. Bet tikpat spēcīgs “jā” ir par to, ka tava kapsulas garderobe var būt gan krāsaina, gan eksperimentāla rakstos, gan traka piegriezumos, tik jāatrod savs izteiksmes veids. Es esmu sapratusi, ka man patīk ielikt pa kādai interesantai krāsai apģērbā, bet visforšāk jūtos diezgan monotonos toņos. Bet odziņu ta gribas! Tāpēc esmu atradusi, ka mana odziņa un spēlēšanās notiek apavu un aksesuāru izvēlē. Sajūtu vislielāko kaifu no tā, ka varu uzvilkt vienu un to pašu apģērbu kombināciju gan ikdienā, gan ballītē, tik pamainot apavus un aksesuārus. Tad šodien viss par un ap manām kapsulas garderobes odziņām.

         

        ● APAVI ●

        Kaut gan man vienmēr ļoti patikusi mode, ir gana daudz situācijas, kad noraustos. Un tā gandrīz visu savu mūžu esmu raustījusies pirkt tieši tādus apavus, kādus pa īstam gribās, vietā nopērkot smukus, bet klasiskus. Tā man pirms vairākiem gadiem ļoti gribējās tādus “edgy” (drosmīgus un interesantus?) puszābakus, bet nobijos un nopirku vienu ļoti vienkāršu pāri. Nav jau tā, ka es tos nevilku un man tie nepatika, nebūt ne. Es patiešām tos zābakus esmu kārtīgi pavalkājusi, bet bieži tie atstāja sajūtu, ka varēju jau toreiz arī pariskēt. Un tā es šogad sāku riskēt.

        Pavisam vienkāršas bikses, traki vienkāršs t-krekls, mīļākā jaka un mana odziņa – čūskādas zābaki no humpalām.

        Riskēšana ir liels un spēcīgs vārds, bet kas vienam uzdrīkstēšanās, otram pilnīga ikdiena. Manā gadījumā nevajag nekādus galīgi trakos apavus, tik tādus, kuriem ir savs raksturs. Jā, raksturs laikam ir pareizākais vārds, kādu varu atrast, jo man apavi iedod raksturu apģērbam. Nu, īsto piesitienu, kas citkārt tika meklēts apģērbā. Piemēram, es varu uzvilkt vienas un tās pašas melnās bikses ar jebkuriem no šiem apaviem, un sajūta būs pilnīgi cita! Vienā dienā varu izskatīties forši nevīžīgi, bet otrā – ļoti saposusies un īpaši. Tā es spēlējos ar apaviem, lai tie pārāk pucīgu kleitu pataisa par ikdienas ar “edgy” piesitienu. Un otrādi.

        Manā kolekcijā nav daudz apavu, bet tie, kas ir, ir ļoti mīļi un pienācīgi daudz lietoti. Un tas, ka baidījos par nespēju savilkt mazliet interesantākus apavus ar savu skapi, bija pilnīgas muļķības. Beigu galā varu turēt skapī kaut tikai pāris džinsus un t-kreklus, bet apavi izdarīs savu darbiņu, lai parādītu, uz kurieni ar tiem dodos. Noteikti jāsaka, ka apavi ir “izglābuši” manu paskatu grūtniecības laikā, jo tieši tā arī daru – kombinēju pāris apģērba gabalus, kas labi izskatās un der, un pievienoju apavus īpašajam raksturam. Uh, un kā tas visus šos mēnešus ir strādājis!

        Šis ir pilnīgi noteikti mans go-to grūtniecības apģērbs: skaista, ērta kleita, uzmetamais plašķītis un mani izsapņotie “edgy” zābaki.

        ● AKSESUĀRI ●

        Ar rotām ir līdzīgi kā ar apaviem, tik varbūt vēl drosmīgāk (manā izpratnē). Arī šajā plauktiņā es kādreiz ļāvu sev ielikt mazus zelta auskariņus un varbūt ķēdīti, bet pēdējā laikā atļaujos vairāk. Ja apavi man iedod raksturu, tad aksesuāri iedod gan to, gan rotaļīgumu. Ar rotaļīgs es nedomāju bērniņšķīgs un meitenīgs, bet vairāk tāds nobriedis rotaļīgums detaļās. Man patīk fifīgas rotas, kuras padara dienu īpašu. Ar tām laikam atļaujos visvairāk. Ja ģērbjos pēc principa, ka apģērbs ir vienkāršs un īpašums ir detaļās, tad rotas var pārvērst pat visparastāko kreklu. Vakar tieši braucām pussvinīgās vakariņās ar draugiem, un es pie melnu bikšu & pelēka t-krekla kombinācijas pieliku īpašus auskarus. Tas iznesa mana apģērba vienkāršumu pilnīgi citā līmenī.

        Mazliet spīduma, mazliet skariņu un ļoti daudz rakstura. Bet ar noteikumu, ka mugurā ir vienkāršs apģērbs!

        Tas pats attiecas uz dienām, kad jāpārvēršs kāds apģērbs citā raksturā. Ja zīda blūze šķiet mazliet par trauslu tai dienai, uzmetu skrienamos zābakus un uzlieku “nebēdnīgāku” rokassprādzi. Ja tumši zilais kašmira džemperis liekas par ikdienišķu, ielieku lielus, lielus zelta krāsas auskarus, kas pārvērš to nepazīšanā. Tā es spēlējos ar savu pavisam vienkāršo kapsulas garderobi, kas, kā ar burvja nūjiņu, pielāgojas gan ikdienai, gan ļoti īpašiem notikumiem. Galvenais princips – jo trakāki aksesuāri, jo vienkāršākam jābūt apģērbam. Lai nav tā, ka spīd un laistās gan kleita, gan kurpes, gan skaraini auskari (tas gan tikai tāds mans noteikums).

         

        Pelēkā jaka bieži vien tiek pie tumšas maliņas ar šo rokassprādzi.

        Manējās rotas noteikti ir auskari un rokassprādzes (ā, un inčīgas zeķītes!). Kaklarotas nav baigi priekš manis. Ja nu vienīgi tādas smalkas, garas ķēdītes ar mazu ķinķēziņu iekārtu, bet tādas kvalitatītvas man vēl nav. Vēlētos kaut kad ieguldīties un iegādāties kādu patiešām skaistu apzeltītu plānu ķēdīti ar mazu elementiņu, bet to kādreiz citreiz. Tas ir manā sarakstā. Kādu sajūtu tas iedotu? Ļoti juteklisku un sievišķīgu, kas arī šad un tad vajadzīga vamzīgam, lielam džemperim.

         

        P.S. – man ir ļoti svarīgi pieminēt, ka iepirkšanās kāri nevajag pārmest uz, piemēram, aksesuāru iegādi. Arī odziņas ir jāizmeklē, jāpārdomā un jābūt pārliecinātam, ka tās piestāvēs vismaz 5 dažādām apģērbu kombinācijām. Lai nesanāk tā, ka ierobežojam sevi apģērbu pirkšanā, bet noraujam jumtu pie apaviem un aksesuāriem.

         

        x x x

         

        Kapsulas garderobe var būt tieši tāda, kāda esi tu pati! Nav visiem jāģērbjas vienādi, lai taupītu savus resursus, tāpēc jāmeklē sava odziņa. Man savu odziņas sajūtu bija mazliet jāpameklē, mazliet jāsajūt, jo tas neatnāca pirmajā dienā, bet bija vērts gaidīt. Tagad diezgan droši zinu, ka varu nemeklēt trakos krekliņus un rakstainās bikses, bet palikt pie pašiem pamatiem. Un patrakot savā apavu un aksesuāru izvēlē.

        Kopumā ir tā – kas vienam odziņa, tas otram bērnu spēlītes. Man šie apavi un aksesuāri ir uzdrīkstēšanās, citai tie būs pilnīgi mierīga, ikdienišķa izvēle. Galvenais ir atrast savu odziņu un turēties pie tās. Ja tomēr gribas pašu apģērbu košākos toņos, tad iesaku paskatīties šo video. Tajā ļoti smuki izstāstīts, kā var ienest krāsas un rakstus arī kapsulas garderobē ar pavisam maz apģērba gabaliem. Tā kā mana kapsula šobrīd ir trakoti vienkārša, ar savu pieredzi nevarēšu padalīties. Bet, kas zina, sajūtas var mainīties un varbūt arī man pēc vairākām sezonām skapī būs koši sarkana kleita.

        Kas iedod odziņu tavam stilam?

        〉 〉 〉

        Kā jau īsta Zero Waste’iste un Minimāliste, baigi skatos ko, cik daudz un kur pērku. Ļoti cenšos turēties pie tā, ka apģērbu, apavus un aksesuārus pērkam lietotus vai jaunus, bet tad patiesi kvalitatīvus. Dažreiz īstos apavus nevaru atrast humpalās, tāpēc Rīgā dodos uz Lilimill veikalu. Tā sanāk, ka man pēdējie divi (vairāku gadu garumā) jaunie apavi nāk tieši no turienes. Kopā bijuši kādi četri pa visādām sezonām, un esmu priecīga, ka tāds veikals Rīgā ir. Apavi ir labas kvalitātes un par saprātīgām naudiņām. Lilimill bija tik laipni un piedāvāja bloga sekotājiem 10% atlaidi, ja kaut kas iekrīt sirsniņā. Tik jāpasaka atslēgasvārds SEEK THE SIMPLE, un atlaide tiks piešķirta tavam pirkumam. Tik iepērkamies ar mēru un prātu, turoties pie tā, kas patiešām ir vajadzīgs (tāds draudzīgs atgādinājums).

        Auskarus tagad uzticīgi pasūtu pie Burbergas (gandrīz kā kaimiņienes Ilzes). Viņa taisa tieši tik trakus aksesuārus, cik es šobrīd māku iznest. Man ir divi pārīši, ar kuriem mainu savu ikdienas sajūtu uz fifīgu un mazliet pat svinīgu, bet zinu, ka Ilzes krātuvēs noteikti ir vēl kaut kas priekš manis. Starp citu, Ilze bija tā, kas taisīja manu brīnumskaisto kroni kāzām.

        Rokassprādzes un melnā kleita ir no diezgan jauna Latviešu zīmola ETNAsense, kurā esmu mazliet samīlējusies. Evita rada ne tikai tās pītās rotas, kuras var kombinēt ar kristāla bumbiņām, bet arī ļoti skaistu, ērtu kapsulas garderobes apģērbu. Šobrīd esmu sev sagādājusi to vienu melno visurgājējas kleitu, bet ar mazuļa piedzimšanu zinu jau nākamās lietas, kas pievienosies manai kapsulas garderobei. Kas mani visvairāk uzrunā tajā visā? Tā elegantā vienkāršība, kas piestāv tik daudziem. Un kas par kvalitāti izpildījumā, uh!

        Un pelēkā jaka ir no pašmāju MaiMai. Es par Maijas skaistajiem un kvalitatīviem adījumiem palielījos arī rakstā par adījumu kopšanu, un jāsaka godīgi – šī jaka noteikti ir manas kapsulas must-have. Velku to nepārspīlējot 60-70% dienās, jo tā silda un super labi izskatās. Tāpat kā ar ETNAsense kleitām, zinu jau kādus citus adījumus vēlēšos pievienot savai kapsulai, kad mazulis būs šaipus vēderam.

        〉 〉 〉

        Bildes: Andis Arnicāns

        5 COMMENTS

        Paldies, Laura!Es arī esmu košo aksesuāru piekritēja. Bet vēl bez auskariem lieliski apģērba “iedzīvināšanai” noder šalles, lakati, katra no tām var iedot apģērbam pilnīgi citu noskaņu. Šodien esmu uzvilkusi melnu, vienkārš kleitu un lielu, sarkanu, adītu apaļšali. Rudenīgs košums vienkāršībā. Paldies, par iedvesmu. Dodos vienkāršības ceļojumā kopā ar jums;)!

        Esmu tikai pašā savas garderobes formēšanas sākumposmā, un tomēr man jau ir skaidrs, ka manas “krāsas” slēpjas un slēpsies apavos, rotās un jakās / žaketītēs. Izvērtējot sava skapja saturu no viena gala līdz otram un attīrot skapi no liekā, noskaidrojās (man pašai par pārsteigumu), ka tieši ar jakām es visbiežāk izmainu to, ko vēstī pārējais standarts manā skapī. Paldies milzīgs par iedvesmu šīm aizraujošajām, lēnajām un ilgtspējīgajām pārmaiņām! 🙂
        Un vēl – iesaku papētīt LV zīmolu “Mistinskin”, kas ir kā radīts tieši kapsulas garderobes kādam stūrakmenim. Vismaz man noteikti.

        Paldies par šo rakstu! Ir tik interesanti redzēt, kā Tu piedzīvo gaidību laiku! Vai papēžzābakos ir viegli ar punci esot?
        Man ir tikai vienas gaidības bijušas, bet es sevi atceros velkam garās kleitas un max tikai gaišu un baltu, un rudenī tikai gaidībnieču legingus un omulīgu, adītu pončo ar bārkstīm 🙂 Kaut kā tādas sajūtas nāca.
        P.S. Šodien notika mazs solītis kapsulas virzienā, jo lielu maisu ar drēbēm uz Otro Elpu. Maziņa uzvaras sajūtiņa, U know 😀

        Laura, paldies par iedvesmu! Tieši uzdrīkstēšanās trūkums uz kādām trakam detaļām skapī laikam ir iemesls kāpēc biju sākusi atmest domu par kapsulas garderobi, jo viss likās tik monotons un bieži apģērbtais tomēr nelika justies kā gribētos. Jāiekustina atkal sava radošā būtība, jāsadzird tā mazā balss, kas saka “jā” zābakiem ar kniedēm pie mežģīņu kleitas, un aidā 🙂
        Un paldies par iepazīstināšanu ar Etna sense, tieši tas ko klusītēm meklēju jau kādu laiku. Izskatās, ka arī samīlēšos šajā zīmolā.

        Sveika! Paldies par rakstu!
        Domāju, ka viena no interesantām detaļām kapsulas garderobē varētu būt arī veste! Spuraina, krāsaina, ādas… kā nu kurai valkātājai patīk!! Izvēloties sev piemērotu piegriezni, krāsu un materiālu, tā lieliski izceļ valkātāju un ir loti erts apģērbs aukstajā sezonā! Arī somas padara darbiņu! Tā pati adītā kleita, manuprāt lieliski izskatītos gan ar mugursomu, gan ar plecu somu ( lielu vai mazu, kas var būt rotāta ar kādu piespraudi vai skariņu)! Dāmas šodien reti padomā par mainīgu matu sakārtojumu, jo taču nav laika, bet domāju, ka katra var atrast savus 3-5 labākos matu sakārtojumus, ko sataisīt ātri un nesāpīgi izmantojot kādo matu rotu!!
        Jauku dienu Jums!! Mēs ar gatavijam savu jauno mājokli un pārcelsimies no Rīgas uz Ikšķili (Šoreiz Rīgas tuvums ir būtisks)! Ar nepacietību gaidu, kad varēsu bez žēlastības izšķirot mantas un attīrīt mūsu vidi … veidot jaunu pasauli…

        KOMENTĒT

        Tavs e-pasts netiks publicēts. Obligātā informācija atzīmēta *