ATPAKAĻ
        MENU

        Manu seju varētu noraksturot kā ļoti mainīgu un daļēji problemātisku. Kādreiz tā tāda nebija, bet pirms pieciem gadiem iedzīvojos aknē. Kopš tā laika man ir īpaši jāuzmanās. Tonālos no drogām nevaru lietot un pat vairāk negribu, ja tā godīgi. Gribēju uzrakstīt par šo tēmu rakstu, jo pati ilgi taustījos tīrās/dabīgās kosmētikas dzīlēs, un esmu atradusi to, kas man šobrīd patīk un apmierina. Tas sākās ar nepieciešamību noņemt kairinājumus savai sejas ādai, bet tagad jau tas ir pāraudzis lielā mīlestībā pret savu sejas ādu. Par abiem šiem tad arī rakstā.

        Teikšu godīgi – pat nezināju, kā šo rakstu nosaukt. Dabīga, tīra, ne-ķīmiska? Kā nosauc kosmētiku, kurā nav salikti draņķi, kas nemaz nepalīdz sejas ādai? Tādu, kuras sastāvā pazīsti visas sastāvdaļas un kuras lietošana sejas ādu neietekmē? Nez kā to nosaukt, bet runāšu par to – kā es pārgāju un ko lietoju uz savas sejas ādas, kad gribas kaut ko uzfrišināt.

        // kā pie tā nonācu?

        Kā jau rakstīju – man bija akne. Sarkanā akne, kura plosījās lielākoties pa vaigiem. Sākās diezgan nevainīgi – ar kādu pumpu šur un tur. Tad veidojās lielāki iekaisumi, un, ja godīgi, es neatceros, kā tas viss aizgāja līdz sarkanai aknei. Rezultāts nevainīgām pumpām bija dziļas, sarkanas, ļoti sāpīgas un nespiežamas pumpas uz vaigiem, ar kurām galīgi netiku galā. Tā kā man līdz tam nekādas nopietnās sejas problēmas nebija bijušas, baigo uzmanību nepievērsu. Un, kad pievērsu, bija diezgan traki. Apmeklēju daudz un dažādus speciālistus. Pirku aptieku krēmus, ziedes un smirdīgas dziras. Pārlēju asinis (sensena metode, kad citkārt bija strādājusi) no vēnas dibenā, gāju uz procedūrām par bargām naudām un meklēju kādu, kurš pateiks, kas man uz sejas notiek un kā no tā visa tikt vaļā. Man ieteica pāriet uz svaigēdāju diētu, lietot hormonālās tabletes un pat lāzerēties. Iztērēju bargu naudu, diezgan daudz laika (aptuveni divus gadus) un rezultātā man viena dermatoloģe tā arī pateica – izskatās, ka jums tā vienkārši ir. Paldies, tas dikti palīdz! Tad es satiku savu kosmetoloģi, kas pus gada laikā tika galā ar problēmu. Viņa strādā ar netradicionālu kosmetoloģijas metodi – masāžu, akmens terapiju un manuālu sejas attīrīšanu (vienkāršāk – pareizu pumpu izspiešanu). Tā pēc pus gada man uz sejas nebija aknes, tik tās paliekas – rētas un pigmenti. Tagad pēc vairākiem gadiem arī pigmentu nav, tik mazas gropītes uz vaigiem, kas atgādina par attiecībām ar akni. Viens bija kosmetoloģes rokas, kas palīdzēja, bet lielu lomu spēlēja viņas ieteikums – vienkāršot sejas ādas kopšanu un atteikties no dekoratīvās kosmētikas pavisam!
        mazs P.S. – savas kosmetoloģes kontaktus nevienam nevarēšu iedot, jo viņa neņem jaunus klientus. Ko noteikti var darīt – lūgt saviem kosmetologiem lielāku daļu vizītes pievērsties sejas masāžai, ne masku likšanai. Tieši asinsrites un limfātiskās sistēmas aktivizēšanā ir lielais triks!

        // es un dekoratīvā kosmētika

        Manas attiecības ar to ir bijušas ļoti dažādas. No vienaldzīgām līdz ļoti atkarīgām. Kad ar sejas ādu viss bija smuki, neko daudz uz sejas neliku – tik kādu vieglu BB krēmu un skropstu tušu. Kad sākās sejas ādas problēmas, vēlme to visu paslēpt aiz pamatīgas kārtas kosmētikas bija jau daudz lielāka. Aiz sava izmisuma izgāju pat vizāžistu kursus, kas, protams, dekoratīvās kosmētikas apjomus tikai palielināja. Es biju tā meitene, kurai bija divas kastes ar sejas šmiņķiem – dažādiem tonālajiem, konsīleriem, acu ēnu paletēm un lūpu krāsām. Viss visiem gadījumiem. Kad kosmetoloģe ieteica visu likt pie malas, iestājās maza panika. Es biju iemācījusies zem tās paslēpties. Es tur jutos pasargāta un neappētīta. Es nemaz negribēju būt tik atvērta un pieejama kā bez dekoratīvās kosmētikas. Es tās divas kastes ar kosmētiku atdevu, lai nestāv mājās un neliek man domāt. Tā kā man ar savas sejas ādas stāvokļa pieņemšanu gāja baigi grūti, ar kosmetoloģi sarunājām, ka varētu lietot kaut ko no dabīgā spektra. Tā es sāku iepazīties ar dabīgo kosmētiku un atpakaļ neesmu skatījusies.

        // mana dabīgās kosmētikas vēsture

        Izdomāju, ka būtu forši ne tikai iedvesmot un varbūt iedrošināt pārslēgties uz tīrāku kosmētiku, bet iedot arī visu spektru, ko esmu lietojusi. Tā kā neviens man nav ne maksājis, ne devis šos produktus bez maksas, rakstā minētais ir godīgāks par godīgu. Mana pieredze, mana patikšana un arī mana nepatikšana.

        seja

        Sākšu ar sejas ādas izlīdzinošiem līdzekļiem jeb tonālie, bbkrēmi, cckrēmi un pūderi. Gadiem lietoju mūsu pašu Madara Cosmetics tonējošo fluīdu. Man tas vienmēr ir paticis un bieži pie tā atgriežos. Sejas problēmu laikā gan nelietoju, jo tas īsti neko nenosedz. Pie tā paša varu minēt Madaras (salīdzinoši jauno) CC krēmu. Sajūtas ļoti dalītas, jo tas nosedz vairāk kā iepriekš minētais fluīds, bet konsistence ir diezgan mitra un ķepīga. Man seja diezgan ātri paliek spīdīga un visa tā masa nāk nost. Smarža gan dievīga. Tad es kādu laiku lietoju Dr. Hauschka produktus (it īpaši tad, kad man bija aktīva akne, jo šie produkti ne tikai saudzē, bet arī dziedē ādu). Palietoju gan tonālos, gan tonējošo fluīdu. Fluīds man patiesībā ļoti patika, bet tas iedod tikai tādu iedeguma efektu, neko nenosedzot. Tonālie gan nosedz daudz vairāk, bet izjutu vienu aizķeršanās – tie šķita kaut kā sausinoši. Neesmu kādu laiku to lietojusi, tāpēc grūti teikt, jo varbūt viņi kaut ko ir pamainījuši formulā. Tad nāk mana pēdējā atklājums – minerālie pūderi. Līdz šim nebiju tos lietojusi, pavasarī pamēģināju un šobrīd tie ir iekrituši manā sirdī. Tie smuki izlīdzina sejas ādas krāsu, nosedz kādus apsārtumus un, ja dikti grib, var arī aizzīmēt pumpu, ātri oksidējas ar ādu un iegūst ļoooti dabīgu izskatu. Iemēģināju biotēkā nopērkamo Bellapierre, un man patīk! Šobrīd man esošais tonis ir mazliet par gaišu, bet vasaras laikā tāpat īsti nelietoju kosmētiku, tāpēc tumšāko neesmu iegādājusies. Vaigu sārtumu baigi nelietoju, bet, ja sagribas, es uz rokas uzzīmēju lūpu krāsu, samiksēju to kopā ar eļļu vai sejas krēmu un lieku uz vaigiem. Sanāk lielisks krēmveida vaigu sārtums! Un nobeigt gribēju ar saldo ēdienu. Esmu atradusi sev piemērotu kosmētikas zīmolu, kas lietas dara, kā man der – iepakojums ir pēc iespējas tuvāk zero waste, sastāvs tāds, ka varētu arī ēst, komunikācija un attieksme pret klientiem kā konča! Mans saldais ēdiens ir Miild kosmētika no Dānijas. Tā ir padārga, bet es teiktu, ka tā vērta! Šobrīd man ir konsīleris, kuram ir ļoti laba spēja nosegt pumpas un apsārtumus, un vaigu sārtums, kas vairāk ir kā bronzeris. Esmu sajūsmā par abiem produktiem un plānoju nākamās lietas arī pirkt no viņu klāsta.

        acis

        Acīm neko daudz vairāk par skropstu tušu un to pašu bronzeri nelietoju. Skropstu tušas man ir bijušas dažādas, tās visas esmu pirkusi Biotēkā. Šobrīd ir viena no Sante, bet nepatīk birstīte. Vislabāk man pie sirds gāja Bellapierre, bet tās šobrīd nebija pieejamas. Dr.Hauschka tuša tomēr baigi tek un smērē, jo man ir garas skropstas. Pārāk ātri dienas laikā izskatos pēc pandiņas. Starp citu, to pašu skropstu tušu izmantoju arī kā laineri. Vienkārši paņemu tušas šķidrumu uz mazas otiņas un iestrādāju skropstu līnijā un pagarinu to, ja vēlos. Smuku kaķaci neuzzīmēsi, bet patumšināt skrosptu līniju sanāk smuki. Arī baigās ēnas es vairāk nelietoju, tāpēc iztieku ar bronzeri, ar kuru iekontūrēju acis. Sanāk dikti smuki un dabīgi.

        uzacis

        Sāksim ar to, ka man uzacis ir gana izteiksmīgas, tāpēc lielu palīdzību tām nevajag. Kādreiz lietoju ēnas un iekrāsoju uzacis tā, tagad esmu tam par slinku, tāpēc mēģinu pa laikam tās iekrāsot ar hennu vai pie kāda speciālista. Par hennu man nejautājiet, jo es to dabūju no meitenes, kas krāsoja manas uzacis. Esot vesta no Maskavas un ir neprātīgi laba! Tā gan derot tumšo uzaču meitenēm, jo krāsa ir melni brūna. Iekrāsot uzacis man patīk arī kādā salonā. Tad uz laiku nav par tām nemaz jādomā. Man ir garas skropstas, un tieši tādas pašas ir arī manas uzacis, tāpēc svarīgi tās nofiksēt. Pasen iemācījos triku, kas aiztaupa man vajadzību pēc visādiem uzacu fiksācijas produktiem – iestrādāju uzacīs ziepes. Jā, izklausās divaini, bet strādā lieliski! Paņemu izmazgātu tušas birstīti, mazliet saslapinu, paberzēju pa ziepēm un kārtoju uzacis. Pamēģini. Varbūt tas tevi pārsteigs tāpat kā mani.

        lūpas

        Ar lūpu krāsošanu arī esmu slinka, tāpēc manā ikdienā ir tikai lūpu balzāma lietošana. To taisu pati no sastāvdaļām, kas tobrīd mājās ir – eļļām, sviestiem, ēteriskām eļļām. Man ir viena lūpu krāsa no Antipodes, kuras sastāvs ir tāds, ka var arī ēst. Lietoju gan uz lūpām, gan uz vaigiem kā sārtumu un mēdzu uzlikt arī uz acīm ēnu vietā. Un tagad, kad man ir Miild vaigu sārtums/bronzeris, šad tad pakasu to nost, sajaucu kopā ar manu lūpu balzāmu un sanāk smuki, viegli tonēts balzāms.
        Uzrakstīju rakstu, sabildējāmies un šausmīgi sasmējos. Tās bildes “pirms un pēc” ir gandrīz identiskas! Man pašai gan spogulī liekas lielāka atšķirība. Galvenais, ko es ar savu krāsošanos vēlos panākt, tiek izdarīts – es izskatos tā, it kā nebūtu uzkrāsojusies, bet tomēr nosedzu kādas mazas nepilnības. Man patīk, ka var redzēt sejas struktūru, patīk, ka āda izskatās pēc ādas, tik dažreiz man vajadzīga maza palīdzība. Un kas vēl – man patīk, ka mana dekoratīvā kosmētika ir tik tīra, ka nebaidos to lietot kaut katru dienu. Zinu, ka mana āda necieš, ka nav jāuztraucas par pumpu mešanos. Lai gan uzskatu, ka ikdienā labāk nelietoju neko dekoratīvās kosmētikas lauciņā, mani nomierina, ka āda jūtas labi arī ar manu uzkrāsošanos. Vai tev ir kādi tīrās/dabīgās kosmētikas mīluļi? Ļoti gribētu dzirdēt, lai varu pasmelties idejas, kad kaut kas būs nepieciešams.
        Maza piebilde – ja ir vēlēšanās padziļināti paklausīties un paskatīties par dabīgu sejas ādas kopšanu, jaunā nodarbība “Dabīgi skaista sejas āda” ir tieši par to. Līdz 12.jūlijam to var iegādāties par 25$, ne 35$ (lai to saņemtu, pie maksāšanas izmanto kodu SKAISTATU) Te būs saite uz nodarbību: https://seekthesimple.thinkific.com/courses/dabigi-skaista-sejas-ada

        Liels paldies par rakstu. man arī bija problēmas, bet tad beidzas kad es satiku savu kosmetoloģi, viņa man iemācēja ka rūpēties par savu sejas adu un kā pareizi izvēlēties piemēroto kosmetiku, jo vienkarši pirk Drogas vai kada cita veikala – nav pareizi :).

        Lielisks un noderīgs raksts! Es pirms kāda laiciņa savā youtube kanālā publicēju video par kosmētiku, kuru es kā jauniete, vegāne un minimalistiska dzīvesvedia piekritēja lietoju. Nav sponsorēts video, tikai mans viedoklis. Varbūt kādai noder : ) https://youtu.be/JzwFV4HPAPo

        Paldies par rakstu ?
        Jautājums par otām, kādas tu rekomendē, lieto?

        Man pašai ir no Eko tools un ļoti patīk. Tās derēs arī vegāniem, jo ir no sintētiskām šķiedrām, bet man galvenais, ka patīkamas un mīkstas. Un tādas tās ir 🙂

        Pirms gada atradu vienu Lietuviešu zīmolu, kas taisa gan minerālo kosmētiku, gan kopšanas līdzekļus. Saucas UogaUoga. Biju nopirkusi konsileri, man ļoti patika.

        Šis tad iet manā “gribu izmēģināt” sarakstā 🙂

        Paldies par dalīšanos pieredzē, ļoti patīk, ka piesauc konkrētus produktus! Es arī esmu Bellapierre pūdera fane, (ko vasarā gan neprasās) un man vēl ir viņu vaigu sārtums, kas ideāli piestāv un atdzīvina seju. Un otrs “must” ir brūns acu zīmulis no Lancome, jo uzacu man gandrīz nav. Esmu mēģinājusi visādus eco zīmuļus, bet tie drūp, notek vai tml., un vienmēr atgriežos pie šī paša, kurš nepieviļ. Tagad gan briestu “ietetovēt” uzacis, lai uz pāris gadiem miers. Vai Tu savā jaunajā lekcijā runā arī par sejas eļļām vai zero waste krēmiem? Un skrubīšiem? Man tagad gribas ko pamainīt un atrast foršus līdzekļus ādas ikdienas kopšanai, jo, ja ir veselīga un starojoša āda, tad jau tā ir, ka to kosmētiku nemaz daudz neprasās ?

        Mēs lekcijā runājam vairāk par domāšanu sejas ādas kopšanā, mēģinam izskaidrot, kāpēc ir vērtīgi kopt savu sejas ādu dabīgi, dodam idejas, ko var darīt, pat neko neliekot uz ādas, kā arī ir šis tas no sejas fitnesa. Precīzas receptes neminam, jo šis pasākums vairāk bija domāts tādam domāšanas veidam un praksēm ikdienā 🙂

        Sveika, kur Miild kosmētiku atradi ar sūtīšanu uz Lv? Sen jau esmu iekārojusi, bet nevarēju atrast.

        Viņi jau vairākus mēnešus piedāvā Eiropas sūtīšanu, tāpēc sūtīju no viņu pašu mājas lapas 🙂

        KOMENTĒT

        Tavs e-pasts netiks publicēts. Obligātā informācija atzīmēta *